De rijke mogelijkheden van influencer marketing

Wat is influencer marketing?

Bij influencer marketing maak je gebruik van de invloed die een bepaald persoon heeft op de doelgroep die je wilt bereiken. Stel: je bent met een paar vrienden je eigen schoenenmerk begonnen. Jullie richten je op modebewuste twintigers met een creatieve of artistieke inslag. In een brainstormsessie wordt een lijstje opgesteld van bekende personen die aanzien genieten bij deze groep. Er staan onder andere een presentatrice van BNN op, een hippe muzikant en een jonge kunstenaar. Vragen?

Influence marketing werkt met rolmodellen

Dit is het plan: door de mensen op het lijstje – de zogenaamde influencers – jouw schoenen te laten dragen, maak je jezelf zichtbaar. Tegelijkertijd speel je in op de emoties van de leden van je doelgroep. Een influencer is namelijk ongeveer hetzelfde als een rolmodel, een figuur waar mensen zich graag aan spiegelen. Aangezien jij en je vrienden tot dezelfde groep behoren als de consumenten die jullie willen bereiken, is het niet moeilijk zo’n lijstje op te stellen. Zouden jullie je willen richten op een andere groep, bijvoorbeeld kinderen tussen 4 en 12, werd het al een stuk lastiger. Vragen?

Hoe krijg je de influencer zover?

Nu jullie een lijstje hebben opgesteld, rijst de vraag: hoe krijgen we deze personen zover dat ze onze schoenen gaan dragen? Een van je vrienden oppert dat hij de neef van de presentatrice van BNN wel eens in het café spreekt. Via hem kunnen jullie in contact met haar komen. Maar de andere namen op het lijstje? Stuur je die een goodie-bag? Neem je contact op met het artiestenmanagement? Hoe werkt zoiets precies? Het is duidelijk dat jullie behoefte hebben aan iemand die meer ervaring heeft met influence marketing. Vragen?

YouTube Marketing helpt je verder

Ook voor influence marketing kun ook je bij ons terecht. Wij hebben ervaring met het zoeken en benaderen van personen die jouw product op een ongedwongen manier kunnen uitdragen. Daarnaast is belangrijk dat influence marketing een breder spectrum kan worden ingebed. Wij hebben een heel veelzijdig aanbod op het gebied van online marketing. Ben je geïnteresseerd? Hier lees je meer over onze diensten. Vragen?