kanaal design

Een YouTube-kanaal als uithangbord

Ben je actief op YouTube, heb je al meerdere video’s ge-upload en wil je je bereik vergroten, dan is het raadzaam een eigen YouTube-kanaal te hebben. Het maken van een kanaal is heel eenvoudig, met een paar muisklikken is het voor elkaar. Deze eenvoud is echter bedrieglijk. Wil je namelijk iets met je YouTube-kanaal bereiken, bijvoorbeeld een groep subscribers aan je binden, zul je je moeten profileren tussen een overvloed aan concurrenten.

 

Mogelijkheden om je te onderscheiden

Hoe zorg ik ervoor dat mijn YouTube-kanaal eruit springt? Dat is een vraag die velen bezighoudt. Wat is hip voor de doelgroep die ik aan wil spreken? Hoe maak ik zo efficiënt mogelijk gebruik van de mogelijkheden die YouTube mij biedt? Inmiddels is YouTube zo groot geworden dat dit soort vragen steeds complexere antwoorden opleveren. Het kost onnoemelijk veel tijd en moeite voor een beginner om zich op te werken tot een expert. En dat niveau is wel wat je nodig hebt om echt verschil te maken.

 

Integratie met Social Media

Neem de talloze mogelijkheden die er zijn om je kanaal te integreren met Social Media als Facebook, Twitter, Google+, Instagram et cetera. Je kunt ervoor kiezen om buttons toe te voegen aan je YouTube-kanaal, zodat je bijvoorbeeld Facebook-likes aanmaakt met je YouTube-account, is dat op zich eenvoudig. Zie je daarnaast ook kansen in het plaatsen van banners en visuals, dan wordt het al lastiger om het ontwerp fris en doelmatig te houden. YouTube Marketing kan je hierbij helpen een goede slag te slaan.

 

Een professioneel YouTube-kanaal

Door een jarenlange omgang met het medium zijn wij niet alleen op de hoogte van de laatste trends, maar weten wij die ook in een bredere context te plaatsen. Wat de ene doelgroep aanspreekt, heeft voor een andere wellicht al afgedaan. Wij helpen je met het maken van keuzes in de ontwerpfase. We lichten onze ideeën graag in een persoonlijk gesprek met jou toe. Bellen of mailen mag altijd! Maar je kunt ook eerst onze Cases bekijken.